Lichtmetalen autovelgen en meer in Susteren, Limburg

Neem contact op

Als bandenspecialist weten wij bij Autobanden Rewinkel natuurlijk ook alles over velgen. Wij bieden een breed assortiment aan kwaliteitsvelgen, zoals lichtmetalen velgen. Vraag onze specialisten voor meer informatie.

De voordelen van lichtmetalen velgen

Buiten het feit dat lichtmetalen autovelgen mooi zijn en in verschillende ontwerpen verkrijgbaar zijn, hebben ze ook een aantal andere voordelen.

Betere warmteafvoer
Een rijdende auto ontwikkelt wrijving op banden en remmen. De warmte die hierdoor ontstaat wordt door lichtmetalen velgen beter afgevoerd, waardoor de temperatuur van de band laag blijft. Dit heeft weer een positief effect op de levensduur van de remmen, de wiellagers en de banden zelf.

Betere balans
Omdat lichtmetalen velgen steviger zijn dan stalen wielen, zijn ze minder gevoelig voor trillingen en onbalans. Verder zijn ze vormvast en minder elastisch, wat allemaal bijdraagt aan een betere balans en betere rijprestaties.

Minder kans op corrosie
Als lichtmetalen velgen een oppervlaktebehandeling hebben gehad, zijn ze minder vatbaar voor corrosie en worden de wielen minder snel aangetast. Dit heeft een positieve invloed op de levensduur van uw velg en band.

Zeer nauwkeurige maatvoering
Stalen wielen worden geperst en gelast. Hierdoor ontstaat er een kans op maatverschillen door thermische belasting. Lichtmetalen velgen worden afgedraaid waardoor ze gegarandeerd maatvast zijn.

Kies uw nieuwe velgen

Meestal is de keuze van nieuwe velgen gebaseerd op smaak. Mooie lichtmetalen velgen geven de auto vaak net even dat persoonlijke tintje wat de bestuurder wenst. Bij het aanschaffen van nieuwe velgen zijn er een aantal factoren die erg belangrijk zijn.

  • De breedte: dit is de maat van de velg en wordt meestal in inches weergegeven
  • De steek: dit heeft betrekking op de bevestiging van het wiel op de naaf van de auto
  • De ET-waarde: dit geeft aan hoe ver de velg buiten de auto steekt

Een kleine fout in een van deze criteria en u zit met velgen waar u niets aan heeft. Laat u dus goed adviseren voordat u nieuwe velgen aanschaft.

Ruim aanbod autovelgen

Wij zijn de samenwerking aangegaan met een aantal gerenommeerde velgenleveranciers in Nederland. Hierdoor hebben wij een ruim assortiment aan metalen en lichtmetalen velgen. Zo hebben wij voor iedere auto een gevarieerd aanbod aan velgen.

Wilt u weten welke velgen bij uw auto passen? Bezoek dan deze website eens. Hier is het mogelijk om via een aantal handige keuzes een overzicht te krijgen van geschikte velgen. Toch liever persoonlijk advies? Kom dan eens langs bij Autobanden Rewinkel en laat u informeren door onze specialist.